7 коментара
 1. с навлизането на полуанонимното интернет творчество (с никове), като че ли култът към тялото ще поизчезне в пост-модерното общество?

  ReplyDelete
 2. новият феодализъм ;-)

  ReplyDelete
 3. в интернет пространството това, което си написал е едновременно и вътрешната и външната обвивка. Неслучайно се казва "body of text" :)

  ReplyDelete
 4. Sega mai sme 21 wek we4e :) No sym syglasen stiga da nqma6 predwid nqkoi s pogled na zamislen dyb ot Busmantzi s izwaqno tqlo :D

  ReplyDelete
 5. haha, spoko, ne. only smart is sexy!

  ReplyDelete
 6. Хм.. Сега остава само да уточним какво е "красиво", "нравствено", "добро", "лошо" и т.н. А ако някой не е съгласен с категоризацията, ще направим Културна революция, ще наложим диктатура и така ще се върнем към ... средновековието, социалистическия реализъм, Мао и т.н.

  Хубаво е да се слага от време на време по една такава идеологическа рамчица, която впоследствие творците да могат да контестират и трошат.

  Или с други думи казано - как ще видим грацията, ако до нея няма плюскачи на БигМак, пред които тя да изпъкне така, че гладният за красота човешки дух да я забележи?

  ReplyDelete
 7. Sando, съгласна съм с теб за рамката, но аз така или иначе не търсех обобщения. Аз съм за пълен плурализъм- да има от всичко и от всеки :) Просто напоследък се дразня, когато комплексите карат хората да се изказват презрително към другите, без да са си дали труда да видят какво има под обвивката.

  А иначе аз ценя особено ретро красотата (ако става дума за представителки на моя пол, т.е жени): Моника Вити, Катрин Деньов, Фани Ардан са жени, които са наистина възхитетелни не просто заради физическата симетрия, но и заради финеса и интелекта, които излъчват. С други думи, подплатената с истински характер красота е неустоима!

  ReplyDelete

Post a Comment