14 коментара
 1. Хареса ми и на мен, но не остави кой знае какви следи и въздействие, та и толкова мога да го човъркам него, колкото той мен. Може би си развалих гледането в некомфортния Дом на киното сред смеещата се неадекватно публика и неудобните седалки, та заради това ще си го преговоря по-интимно. Или пък не ми въздейства толкова, защото съм мъж. ;]

  ReplyDelete
 2. {Цитат: И не, Антихрист не е филм за доброто и злото. Тази дихотомия е твърде елементарна, за да може да обясни сложността на света около нас.
  иничка напъхай си дихтомните глупости някъде - филмът Е за доброто и злото и не ТЕ са елементарни а ТИ

  ReplyDelete
 3. Цитат : Скандинавските жени са едни от най-високо стоящите в съотношение изключителна женственост/красота и интелект/работоспособност, неотстъпващи на мъжете в доста егалитарното им общество."
  колкото по-рано спреш да пишеш (и мислиш) тия неща толкоз по-добро Скандинавските жени са тъпи, космати, пърдят уригват се и пр. точно толкова колкото жените от уганда, вануату полски тръмбеш
  Тъпото чуждопоклонство ражда дихотомни глупости

  ReplyDelete
 4. и последно преди да отплувам - има известна разлика мужду еГАлитарно и еЛИтарно общество и тая разлика не е в полза на езиковите ти умения. Малко късно видях че си УЧАЩ и ми се струва че комнтарите ми са по-сулови отколкото статуса ти предполага затова един приятелски съвет - Първо чети (мноооого) после пиши, но не чети префърцунени дихотомни глупости!

  ReplyDelete
 5. Скъпа/и анонимна/ен,

  мисля че ти имаш доста да почетеш именно за ЕГАЛИТАРНото, а не елитарно общество от скандинавски тип: аз вече съм го правила както сама, така и в един от най-добрите световни университети. И скандинавките са си извоювали много сериозни позиции извън семейното огнище, отразени в статистиките по отношение на заетостта, научните степени и другите професионални постижения- почти изравнени за преставителите на двата пола за разлика от много други страни, в които социалният климат не предоставя достатъчно шансове на жените да се развиват пълноценно. Почети, отразено е на доста места

  -Явно думата "дихотомия" те смущава: и за нея има доста добра литература, погледни я. Ако едни от най-сериозните културолози, изкуствоведи, антрополози и социолози за теб са дихотомни глупости, мисля че не е лоша идея да преразгледаш интелектуалните си приоритети и да оставиш Паоло Коелю на рафта в книжарницата.

  - За доброто и злото съм дала своите аргументи по линията на по-дълбокото тяхно проявление като разум/не-разум ( и не ми спори лингвистично за второто, използвано именно в този му вид във философски текстове :) Дай и ти аргументи, защото "елементарна си ти" е само по себе си мнооооого елементарен начин за изливане на злоба, а не способ за интелигентен спор.

  - несъгласието се изразява с градивна критика и аргументи. Твоето прилича на евтино заяждане и трудно ще стигнеш донякъде с това

  Have a nice life :)

  ReplyDelete
 6. Заради такива като тебе, Анонимни, тоя пост се казва Can't see the forest from the trees.

  Филм за доброто и злото е Капитан Планета. "Антихрист" е филм, за който ти ще трябва да отделиш още 6 лева за да гледаш. Факт.

  get a life и не казвай на хората какво къде да си пъхат. Грозно е. Особено като коментар на един доста стойностен пост. Каквото не ти харесва - може би би открил и малко по-оригинален начин да критикуваш. Ако искаш селски изпълнения - пробвай другаде. Но на село едва ли би бил така смел. Опитай в Полски тръмбеш - гарантирана ти е лицева дихотомия. Клетият ти.

  Аналогията със скандинавските жени може би не е най-уместната, съгласен съм. Втората част на коментара ти за жените от Полски Тръмбеш, Уганда и т.н. не желая да коментирам. Опитай да го обговориш с майка си.

  Желая ти успех, Съвършени!

  Александър Сираков

  ReplyDelete
 7. Хаха, 6те лева със сигурност. Но и още 10-15 минавания на поста също. От коментарите си личи, че не е схваната и дума :) Но като гледам грамотността на изразяване, усетът към препинателните знаци и неспособността да се свърже едно изречение със следващото, за да се намери посланието на цялостната конструкция...май не трябва да се изнанадвам от качеството на анализа :))))

  ReplyDelete
 8. Четейки това (макар и миналогодишен пост, но не прекалено стар, хе-хе-хей ноември!) ми се ще да видя ревюто ти за "Шерлок Холмс", въпреки че при мен сподели вече основните си задоволяващи те преживявания :)))

  Що се отнася до анонимните, те са моите хризантеми в дъбовият корен на прекършената още в зародиш фиданка :)
  Бръсна ги за слива, често им реагирам, а накрая... си начесвам крастата с много цинизми, псувни и откровени вулгаризми като омайно ги "свалям" с цели постове, хахаха :)

  ReplyDelete
 9. страх

  пробождащ, проплъзващ, израстващ

  малък страх

  проплакващ, прохождащ, проговарящ

  страх

  запалващ, изгубващ, ненамерен

  загубен страх

  и когато го намериш, когато го прегърнеш, успокоиш, когато целунеш и го уверищ, тогава той пораства, уви за мен или за радост

  в един друг

  голям страх

  който трябва вече да пребориш, като не грижа, а страх извадиш за щик във стража.

  (добре, признавам си, че отдавна не бях гледал нещо толкова красиво и грозно, справедливо и ужасно неравностойно и т.н., ама превъртях как се реже между краката, дееееба и болния му мозък)

  ReplyDelete
 10. Хей,

  щях да забравя. Ревюто ти е прекрасно. Личи си, че си се готвила, което е още по-приятно. Винаги съм смятал, че така впечатленията от нещата се запазват с по-дебелия маркер и опознаваш по-добре вкуса си, вглеждайки се в какво точно ти е харесало, виждаш, че аха там нещо ти се е сторило такова, пък то било друго, гледаш пак и т.н.

  като, разбира се, запазваш трезвата нагласа, защото отидят ли по-далеч от нормалното, впечатленията си губят тежеста и се изкривява цялата дейност.

  така си мисля.

  междудругото ако не го каза, изобщо нямаше да се досетя, че БИ МОГЛО да се разглежда като тема за доброто и злото.

  Което ме радва (или не, по-скоро не), защото е като стрелката на барометъра, която в нашия случай сочи по-към ЗРЯЛ ИНДИВИД.

  Това е маска, предпазна маска, няма нужда да ти казвам, ти знаеш. Доброто и лошото са просто мярка, в която да обличаме нещата, които "не са" и "са" за нас, според това, което сме (станали) ние самите.

  Хубав пример за това е финала на the kingdom с jamie foxx.

  Примерът със скандинавските страни е секси и комай удряш десятката с него, ама нейсе - кой да хване топката. Ъ! :(

  ReplyDelete
 11. :) както винаги интересно включване. Не знам дали те разбрах правилно за подговотката: при мен тя не е нещо съзнателно, просто човек като чете и мисли дълго за някои неща и ги види случайно във филм, книга, случка те автоматично излизат на повърхността. Постът е писан на един дъх след едно гледане, само ревюто на онзи американец погледнах за (смешна) справка :)

  Хаха, добре за теб че не си видял за доброто и злото, виж г-н/г-ца анонимен какъв огън и жупел сипе. Когнитивният дисонанс там май има доста за обличане :))

  ReplyDelete
 12. а сцената с ножицата и изобщо всичко, което се случи в колибата беше наистина от най-трудните за гледане неща, с които съм се сблъсквала...както пише в началото на поста: осакатява либидото за едно известно време :))

  ReplyDelete
 13. Хаха

  така е като пиша без да си чета коментарите. Имах предвид, че си имаш представа за какво говориш, защото преди да гледаш филма (надявам се и след това) си имала знания, които да посрещнат картината на ЛАРС.

  В известен смисъл, ако човек си няма и понятие от психоанализа или психодинамични теории в подобен наклон, историята би могла да се интерпретира ужасно.

  Отново, без четка: имаш чудна дарба да описваш и разказваш СВОЯТА гледна точка, смесвайки и разграничавайки с обективното. Намирисва ми, като че ли някога, някой ти е плащал за това.

  ReplyDelete

Post a Comment