4 коментара
 1. Надеждата - едновременен източник на най-великите постижения, и на най-големите провали в човешката история. /цитат по спомен от Матрицата 2/
  Аз не я обича. Малко надежда остана. Само тази на глупаците. Хората с такава лекота я използват като извинение, че чак е гнусно. А, ако единственото, което ти е останало е надежда...значи не си храбър, а просто много отчаян човек. Общества вярващи само на голата надежда "че някой ден ще се оправят"... всъщност тънат в едно лепкаво безвремие. Нашето е повече от 20 години.
  Винаги съм предпочитал Вярата. Не в религиозния смисъл. А в човешкия.Не като избор, а като убеждение.Обичам си и Мечтите. Щот са ми една шепа.


  inni4ka, много сладък стил, а и много разбираемо си разграничила 2-те неща. Поздрави, me....

  ReplyDelete
 2. благодаря :)

  между другото макар за всеки думите да носят различно значение, за мен надеждата е именно вяра. Непоклатима вяра, че каквото и да ни поднесе живота, колкото и дълбоко по дъното да дращим, всичко ще бъде наред ...стига да се борим достатъчно упорито и да не губим вяра в хубавото в живота.

  ReplyDelete
 3. Sans Laisser De Traces...
  ...ако не си, ИЗГЛЕДАЙ този филм. Намира се в Замундата. Френски...европейско кино - малко по-трудно за гледане.

  Знаеш ли, че до последните минути си мислих, че човекът няма да се измъкне. Колкото и планове да правеше...все се объркваха.
  Отдавна не бях срещал толкова работещ късмет. Както се каза накрая..."понякога просто трябва да позволим на късмета да влезне в живота ни"

  За добро и лошо...така е. Понякога всичко опира не до нас, а до късмета, който си изработваме. На човек само му се ще да мисли, че всички зависи от неговата борба. За да не се чувства толкова малък из игрите на Съдбата.

  Желая ти и малко късмет. Освен борбата. ;)

  ReplyDelete
 4. благодаря :) вярвам в него и безразборността му. макар че ми се струва, че въпреки всичко и той не обича мързеливите

  трудно за гледане? след seul contre tous мисля че мога да понеса всичко :)

  ReplyDelete

Post a Comment