4 коментара
 1. Филма съм го гледал преди време . ЗА времето си ми хареса

  ReplyDelete
 2. "... занаятчията Балзак."!!! Понякога образованието изиграва лоша шега. Никой не говори лошо за келеша, за който пишеш (а, ако някой говори значи не го е чел), но не обиждай и другите истински Творци. Прекаленото самочувствие понякога дразни, да не кажа - винаги. А от прекалената ти информираност разбирам, че си чела и двамата и именно заради нея (информираността) препоръчвам да се помисли, че и други са ги чели и може би мислят по друг начин. Приеми опозионното мнение като необходим (демократичен) коректив към ренесансовата (образователна) еуфория, в която предполагам си изпаднала. Приемам забележки относно правописни грешки и неправилност на стила. Все пак говоря с изкуствовед, който е наясно с всичко... :-)
  P.S. Извини се веднага на Балзак и си дай телефона да пием по едно кафе :-)

  ReplyDelete
 3. Мнението ми за Балзак го споделят множество хора, запознати в големи детайли с живота и творчеството му.

  За никой не е тайна, че той е имал самоналожена квота колко страници на ден да напише и че е изпадал в пристъпи на гняв, когато някой от младите творци, на които е бил ментор просто е сядал и без редакция на един дъх е изписвал страници със силни и въздействащи слова.

  Докато Балзак е редактирал с дни нещо докато не придобие достатъчна форма и съдържание, за да се представи пред публика.

  Няма да се извиня: талантът за мен е вътрешен порив, не непрекъснато "заемане" и квоти за писане :)

  Лоша шега изиграва не доброто образование, а сляпото вярване в етикета "Класик", който добрите продажби и група критици са сложили ;)

  ReplyDelete

Post a Comment