7 коментара
 1. Лично аз останах с впечатлението, че са дадени отговори на загадките, но зрителят трябва да се замисли дълбоко и да направи връзките.
  Според мен, жокеят, показан в началото, не се самоубива, а по-скоро се саморазрушава, за да може неговото ДНК да стане част от планетата (която мисля, че е Земята преди какъвто и да бил живот) и така се стига до появата на хората. По-късно във филма стана ясно, че тези същества са създателите (не помня точно кога беше разкрито). Мисля, че корабът го остави там нарочно, за да даде началото на живота на Земята.

  В по-късен етап те явно са решили, че вече не заслужаваме да живеем - и така се стига до останалата част от филма =)

  ReplyDelete
 2. хм, аз си мисля че корабът идваше към него, не че той го е оставил. ПОне така изглеждаше- отварянето на кутийката сякаш беше провокирано от това идване. Дали пък вместо да създава, не знае че съдържанието й руши и знаейки че идва нещо лошо не избира разрухата, за да го спре? Много двусмислено е, не знам.

  ReplyDelete
 3. оставен на земята и воден от чисто алтруистични подбуди, жокеят се саморазгражда, за да се зароди новият живот. един вид инжинерите "дават огъня" на земята.
  те наблюдават кротко своето творение, но изведнъж всичко се обърква преди около 2000 години. какво ли може да се е случило? какво ги е накарало да се обърнат срещу нас, защо ни мразят? да не би хората да са се възпротивили срещу поредния "небесен" емисар, да са го приковали и да са го умъртвили чрез пробождане в коремната област??!
  има редица препратки в течение на филма:
  1) заглавието на филма и съответно мита за Прометей
  2) картината на тавана в залата
  3) сцената в медицинската камера, в която Елизабет прави цезаро на незаченатото си дете
  имаше и още, може би ще се сетите.

  всичко това по-горе е потвърдено и от самия Скот в интервю.

  ReplyDelete
 4. :) благодаря много за коментара. не съм чела интервюто, но така доста неща се наместват

  ReplyDelete
 5. От "Прометей" научих единствено, че извънземните са измислили анаболите преди нас. Иначе беше неповторим, колосален FAIL, с изключение на визията.

  ReplyDelete
 6. Дете На Светлината : Много интересен филм, който показва на хуманоидите от къде са произлезли и г-н Дарвин с неговите маймуни и радиаций и мутациий, просто го разбиха. Да това е нормално нещо за хора които четат литература тип езотерика и които знаят много неща за живота, целта на живота и още много неща. Не искам сега да изпадам в подробности. Но самият филм дава толкоз много знаци на хората да прогледнат, ако и това не ги накара да се замислят, просто е време наистина да дойдат и да ни унищожат като цивилизация и да ни сложат табела - Неуспешен ДНК продукт -
  За съжаление ние сами достигнахме до този наш крах и унищожение на планетата ни и заразяване на хората с болести които да бъдат лекувани от специални компании които създават такива лекарства но на цената на какво : На трупането на богатство на гърба на хората. По тази тема и този филм може да се напише толкоз много неща. Но гледайте знаците, те показват толкоз много неща. Датите също не са случайни и сборът на цифрите ... 8 и 1 ... безвремие и начало ...

  ReplyDelete

Post a Comment